Hülye szabályok

2021. február 28. vasárnap
Az ivás korlátozásának ezer módját találták már ki, de olyat még nem sikerült, amivel a szomjas embereken kifogtak volna.

Heinrich Böll nagyszerű elbeszélése a Seamus ha ihatnék, az ötvenes évek Íroszágába vezet el bennünket, ahol az idjétmúlt, évszázados törvények értelmében vasárnap kettő és hat óra között a kocsmák kötelesek zárva tartani. Így, ha kicsit megcsúszik az ebéd, vagy éppenséggel elbóbiskol utána az ember, súlyos dilemma elé kerül. Mert ugye a rendelkezésen természetesen van egy kiskapu, Ennek értelmében az utastól, ha az legalább három mérföldnyi távolságra van az otthonától, nem szabad megtagadni a hűsítő italt.

Így aztán Seamus és megannyi szomjas társa előhozza a biciklit és szomját enyhítendő elindul a szomszédos falu felé, ahol – mivel az távolabb van a lakhelyétől mint három mérföld – a kocsmáros már nem tagadhatja meg tőle a szomjoltó korsó sörök kiszolgálását. Félúton természetesen találkoznak a szomszéd falú férfiaival, aki hasonló sörivási szándékkal tekernek Seamus faluja felé.

Ha kedvet kapotál az elbeszélés elovasásához csak kattints IDE és azt is meg fogod tudni, hogy öt perccel este nyolc előtt miért szorul az ír csapos az összes családtagjának a segítségére, hogy kielégítse a vendégeinek hirtelen támadt, nagy-nagy szomjúságát!

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás