Az erő legyen veletek!

2018. január 2. kedd
A Primátor Double sokáig a legerősebb cseh sörnek számított. A 10,5% alkoholtartalomú és ötféle malátával főzött sör ízei, ereje és testessége révén ma is igazi csemege a sörivóknak.

A nachodi sörökkel tizenkét éve találkoztam először, az észak-cseh városka sörgyárának a boltjában. Irigykedtem is a szortiment láttán, pedig akkor még sem ale-t, sem stoutot nem kínáltak, csak különféle erősségű és szárazanyag tartalmú, világos és barna lagereket. Szerencsére nem én vezettem, így néhányat a helyszínen megkóstoltunk: nekem a huszonegyes ízlett a legjobban, ebből több üveg is az autó csomagtartójába került. A huszonnégyesből egy sem: nekem túl sok volt, alkoholban és édességben egyaránt.

Serkoptató kollégával – aki a huszonnégyes híve lett – őszintén irigykedtünk a választék miatt, és miközben iszogattunk, azt tervezgettük, hogy nyugdíjas éveinket – ezekről azóta már lemondtunk – valamelyik cseh kisváros sörfőzdéje mellett szeretnénk eltölteni. Erre, ha 70 éves korunkig szorgalmasan dolgozunk és tudunk félretenni, talán lehet esély.

Hosszú idő telt el azóta, de most Szilveszterkor ismét kipróbáltam a Primátor Double-t, amely mai is az egyik legerősebb cseh sör. A mostani kóstoló megváltoztatta az akkori véleményemet. Ami évekkel ezelőtt soknak tűnt ma már javára írom a Primátor duplabaknak. Akkor úgy éreztem, hogy ízei eltúlzottak. Úgy éreztem, hogy a sörmester beleadott apait-anyait, de az eredmény, mint egy túlfűszerezett ebédnél, nem hozza meg azt a sikert, amiben a szakács reménykedett.Ízlések és pofonok különbözőek – ám idővel változnak is. Én egy ideje kifejezetten szeretem az erős, testes söröket és talán épp ezért, ennek a sörnek az ízvilága is közel került hozzám. Már nem érzem túlfűszerezettnek, a kortyérzetben minden a helyére kerül és a Primátor Double bekerült a kedvencek közé.Twitter megosztás Google+ megosztás