Kalózromantika

Címkék: kalózok, zene, romantika
2019. szeptember 5. csütörtök
Nem egészen érthető az a kedélyesség, amivel a tengeri kalózok iránt viseltetünk, hiszen mégiscsak rablógyilkosokról van szó.

A Stockport szívében található, „Robinsons Brewery” a brit sörözés történetének egyik legrégebbi és legnépszerűbb márkája két legendás sörrel – az először 1896-ban főzött Unikorn-nal és 1899-óta főzött Old Tommal – mindenképpen beírta magát a független angol főzdék nagykönyvébe. A sörfőzde nevéhez kötödik a Trooper márka –  az Iron Maiden sörök megfőzése.

Idén a Nagy Angol Sörfesztiválról kitiltott, szexistának minősített Dizzy Blonde sörükkel kerültek a hírekbe. A folytatás sem ígérkezik unalmasnak. Az idén bemutatott „One eyd ale" egy OPA  – Orange pale ale – is egy nagyszerű sör, mely megmutatja, hogy egyszerű pale ale, egy kis narancsos infúzióval nagyszerű ízharmóniára képes, túlzott komló használat nélkül is hozza a frissítő citrusságot.

kaloz_versike.jpg

A kalózromantika fentebb már említett, némileg furcsanépszerűsége, jelenik meg a sörös címke klasszikus kalózlobogós motívumával – félszem, koponya, keresztbe rakott két karddal, a maradék szemben naranccsall. Talán meg is ijednénk, ha nem tudnánk, hogy az angoloknál egy kedves gyerekdal témája is a félszemű, tuskólábú, kampóskezű Jack.

Ha nem hiszi, itt meghallgathatja: https://www.youtube.com/watch?v=D_LOqr

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás