Katarban sörözni

Címkék: foci, sörár, szurkolás
2022. október 2. vasárnap
A FIFA és a katari vb-szervezői megállapodtak a vb-n az alkoholfogyasztás rendjéről: sört csak a meccsek előtt és után szolgálnak fel.

A stadionokban marad a coca cola, vagy az alkoholmentes Budweiser. Nyilván még így is jó üzlet, a katari országban a világbajnokság idején sört árulni. Nem véletlen, hogy a Budweiser – mint a világbajnokság főszponzora milliárdokat fizetett a lehetőségért.

A FIFA és a Budweiser megállapodott abban, hogy a november 20-tól december 18-ig tartó torna alatt, alkoholot csak szigorú feltételek mellett lehet fogyasztani. A focimeccs alatt a stadionban nem szabad sört inni, csak a stadionok körül kialakított zónákban – legkorábban három órával a meccs kezdete előtt, legkésőbb illetve a meccs után még egy órán keresztól. Valamint a főváros, Doha FIFA-szurkolói zónájában is folyhat a sör, de csak 18:30-tól hajnali 01:00-ig.

Nyílt titok, hogy a világbajnoki döntő megrendezését, melynek a helyszíne és időpontja is ellentmond az ésszerűségnek, a FIFA jelentős korrupciós pénzek fejében ítélte az arab országnak. Az általánosan elterjedt vélekedéssel szemben teljes alkoholtilalmat csak néhány arab ország – például Szaúd-Arábia vagy Kuvait – vezetett be, de mindenütt szigorú szabályok vonatkoznak mind az alkohol eladásával, mind a fogyasztásával kapcsolatban. Így van ez Katarban is,

Nagy kérdés, hogy ilyen korlátozások mellett milyen hangulat várható a mérközéseken, mert lássuk be az eksztatikus szurkolás fő üzemanyag a sör. Csakhogy a katari sörárak mellett ez nem lesz olcsó mulatság.

A 'World Soccer Talk' portál szerint a Budweiser megegyezett a rendezőkkel a sör árában. E szerint a 0,35 literes sör ára 10 és 15 dollár között lesz. A félliteres csapolt sörért pedig alsó hangon 17,50 dollárt fognak elkérni. Megjegyzendő, hogy ezeket az árak csak szurkolói zónákban érványesek, egy jobb szállodában akár 30-40 dollárt is elkérhetnek egy korsó Budweiserért.

 Twitter megosztás Google+ megosztás