Kertem a Városligetben

2018. május 14. hétfő
A Liget projekt nagy vesztesei a vendéglátóhelyek is. Elbontották a Sörsátrat, bezárt a Vagon és könnyen lehet utolsó évadját éli a Kertem is.

A Városligetet kettészeli a Kós Károly sétány. Igaz sétánynak elég merész nevezni, hiszen ezen zúdul a városba az M3-as autópálya forgalma. Az út keleti oldalán épülő Múzeum-negyed mindeddig csak a pusztításban, a fakivágásban és a palánkokkal elzárt területek szaporodásában jelent meg. A ligeti BNV-k egykori pavilonja, a régóta vendéglátóhelyként működő Pántlika még tartja a frontot, de reményteljes jövőjére nem mernénk fogadást kötni. A Kertem idén – ha emlékezetünk nem csal – kilencéves. Valószínűleg Európa legmozgékonyabb kerthelyisége, hiszen idén már a harmadik városligeti helyszínen kezdte meg szezonját.

Szeretnénk remélni, hogy immár megtalálta végleges helyét, de sajnos sokkal valószínűbb, hogy ez itt, most az utolsó évad. Nem valószínű, hogy a beépülő Városligetben megmarad egy ekkora terület a maga érintetlen szépségében, ahogy az is nehezen képzelhető el, hogy az egyszerűségében nagyszerű Kertem megfelelne a Liget-projekt megálmodóinak.

Nem állítjuk, hogy hibátlan vendéglátóhely, hogy jó konyhát vinne, hogy ne lehetne jobb sörválasztéka, hogy ne üldögélnénk szívesebben nem billegő asztalok mellett, kényelmesebb székeken – de mégis minden kifogásunk ellenére azt kell mondanunk: Kertem – mi így szeretünk!Twitter megosztás Google+ megosztás