Kicsik és nagyok

2019. július 3. szerda
A kisüzemek terjeszkedésének egyik akadálya, hogy nem könnyű bejutni a nagyüzemek által uralt vendéglátásba és ez így van Csehországban is.

A Ceske Budejovicei sörgyár most úgy tűnik átlépi saját árnyékát és szerződéses vendéglátóhelyein lehetőséget nyit kisebb cseh sörfőzdék számára, hogy a egy-egy kisüzem csapjai is bővítsék a kínálatot. A Budvar kizárólag ászoksöröket főz. Most a sörözőiben megjelenhetnek a cseh kézművesek, így felsőerjesztésű sörökkel is bővülhet a választék.

A programnak köszönhetően slaný-i Antoš, a potštejni Clock, Rychnov nad Kněžnou-i Podorlický, a krnovi Nachmelená opice, a sokolovi Permon, a kladnoi Zichovec, a zvíkov-i Pivovarský dvůr és a prágai Cobolis is a Budvar stratégiai partnere lett. Ezeknek a sörfőzdéknek a söreivel az idei évtől már találkozhatunk a „nagy testvér” márkasörözőiben.

Csehországban a kis sörfőzdék száma elérte a négyszázötvenet, a több mint félmillió hektoliteres termelésük azonban a cseh sörtermelésnek mindössze a két és fél százalékát jelenti. Ennek ellenére a nagy cégek is élénk érdeklődést mutatnak a kisebb sörfőzdék iránt, nem csak azok felvásárlásában, hanem különféle együttműködésekben is megnyilvánul. Twitter megosztás Google+ megosztás