KRAFT Sörfesztivál 2023

2023. szeptember 4. hétfő
Az egyik legsajátosabb hangulatú sörfesztivál idén szeptember 7-től négy napon keresztül várja a különleges sörök kedvelőit és barátaikat a Dürer Kertben.

A 2023-as év az egyik legkülönlegesebb az elmúlt évek érzelmi és gazdasági hullámvasútján. Emiatt a kraft színtér kisvállalkozásai hatalmas küzdelemben próbálnak meg átvészelni egy olyan időszakot, aminek a kifutása még nem látszik. Egy ilyen izgalmas időszakban különösen fontos az, hogy ne csak egy nagy „osztálytalálkozó” legyen egy ilyen platform a magyar sörös színtér számára, de a vendégek is maradandó élményekben is részesüljenek. Épp ezért a KRAFT mindig próbál egy kicsit több lenni, mint egy átlagos hétvége. Nem csak vagy száz csapon folynak a sörök, hanem a pultban maguk a sörfőzők állnak és mindennapra jut koncert is.

„A KRAFT Sörfesztivál mindig is a kraft sörös szakma, és a fogyasztók szíve csücske volt. Az összes fontos hazai sörpiaci szereplőt, de emellett külföldi, régiós neveket is felvonultató nagy sörös ünnepély ez, amire az összes sörös kiállító külön készül a aktuálisan legizgalmasabb tételeivel. Egy fizetem-amit-iszok rendszerben működő, laza hangulatú sörünnep tér vissza a Duna partjára, ahol mindenki megtalálja a számítását: akár az első IPA-ját készül meginni, akár rutinos kraft arc a sokezredik söre után” – csalogatják a Dürer Kertbe a rendezők, akik a KRAFT nevet 2016-ban kezdték el használni, mindig is hangsúlyozva, hogy tagjai, bár tény, hogy nagyüzemit, vagy kamu kézművest nem igazán hívnak maguk közé, nem valaki, vagy valakik ellen foglalnak állást, hanem a minőségi sörfogyasztókért főzik különleges söreiket.

A fesztivál hazai résztvevői: a Balkezes, a B*Bop Fermentory, a Dealbreaker, az Etyeki Sörmanufaktúra, a Fehér Nyúl, a First, a HopTop, a Horizont, a Hübris, a Mad Scientist, a Monyo, a Sima Brewing, a Tacet, a Timco, a Reketye, az Ugar, az Uradalmi Sörmanufaktúra, a Vaskakas és a Yeast Side. Bár a KRAFT elsősorban mindig is a hazai főzdékről szólt és szól is, mégis mindig örömmel hívnak a fesztiválra pár szigorúan régiós főzdét, már nem csak azért, hogy színesítsük a palettát, de inkább amiatt, hogy egymást felemelve öregbítsük a kelet-közép-európai kraft sörök hírnevét. Így lesz idén többe között kiállító a román Bereta, a szlovák Čierny Kameň, a lengyel Maltgarden, a szerb Docker és a cseh Zichovec.

Az eseményről további információk ITTTwitter megosztás Google+ megosztás