Krumlovi változások

2021. június 23. szerda
Český Krumlovban az egykori Eggenberg sörfőzde épületeit kétszázötven millió koronáért újítják fel.

Az eredetileg a Schwarzenberg család tulajdonában álló  sürfőzde a 16. század óta a város – amely az UNESCO Világörökség része – központjában található. Most az épületegyüttes felújítása kezdődött meg, ami az egykori sörgyár területének kisebbik felét éríinti.

Az átépítés során az egykori sörfőzdét – annak régi falait megőrízve – múzeumot és látogatóközpontot alakítanak ki. Most az épületet részben állványok borítják. Tavaly december óta ott dolgoznak a felújítás első szakaszán.

A felújítás első ütemének bejezésekor nyílik majd meg a a sörfőzés és a malátagyártás tárgyi emlékeit is bemutató múzeum. Eddig az újjáépítés négy épületet érint, ami a majdan megvalósuló teljes komplexum körülbelül egyharmada. Ez a rekonstrukció a tervek szerint jövő év októberére fog befejeződni.

Az azt követő szakaszokban egy szálloda wellness- és konferenciaközpont is kialakításra kerül. Ha a tervek megvalósulnak, akkor a közeljövőben, megőrizve az egykori sörfőzde épületeit, a szomszédos kolostorok mellett, egy izgalmas új városrész jön létre, amit a felújítások befejezése után megnyitanak majd a nyilvánosság előtt. Twitter megosztás Google+ megosztás