Limitált Primátor sörök

2018. június 19. kedd
Primátor nem csak abban számít rendkívülinek a cseh sörgyárak között, hogy az állandó kínálata tizenötféle sörből áll, hanem azzal is, hogy rendszeresen hoz ki limitált példányokat.

A Primátor Tychne két sörstílus az IPA és a láger kombinációja. Tulajdonképpen egy hop lager – azaz olyan ászok sör,melyben a klasszikus cseh lágerekhez használt komlókon kívül, modern komlófajtákat is adagolnak, és többnyire alkalmazzák a hidegkomlózást is. Így egy sajátos hibrid jön létre, mely meglepő variációkkal lehet képes elvarázsolni a sörrajongókat. A Primátor Tychne egy szűretlen, hihetetlenül krémes sör, amelynek aromáját, bár némileg disztingváltabban, mint a legtöbb IPA esetében, de így is karakteresen, az amerikai komló határozza meg.

A Primátor Medove vagyis a mézzel ízesített sör a tavalyi karácsonyi meglepetése volt a gyárnak. Természetesen nem klasszikus mézből erjesztett sörre kell gondolnunk, hanem egy könnyű lágerre, amit mézzel ízesítenek. De azért nem kell aggódnunk, bár karakterében megjelenik a mézes édesség, de a sör ízeit a cseh sörökre jellemző komlókeserűség dominálja. Különlegessége, hogy főzéséhez új nemesítésű cseh komlókat – Rubin, Harmony – is használnak a híres žateci mellett.

A Primátor Evergreent azaz a zöld sört évente egyszer Húsvét alkalmából főzik. Ennek Csehországban egyre nagyobb hagyománya van – erről ITT írtunk – így aztán nem véletlen, hogy idén már a Primátor is megfőzte a maga zöld sörét.Twitter megosztás Google+ megosztás