Lovagi játékok

2018. március 3. szombat
Amikor tízegynéhány évvel ezelőtt a Primátor Rytířský megjelent a sörpiacon szenzációt keltett a kilenc százalékos alkoholtartalmával.

A náchodi sörgyárban szemmel láthatólag mindig fontos célkitűzés volt, hogy a klasszikus cseh sörkínálat mellett extrém különlegességekkel is igyekezzenek a fogyasztók kedvébe járni. Egyik irány ebben a törekvésben a felsőerjedésű sörök szép választéka. APA, EPA, IPA, stout – ezek a típusok nem megszokottak a cseh sörgyárak kínálatában. Az ászok avagy a alsóerjesztésű vonal sörei sem gyakran merészkednek Csehországban nyolc százalék alkohol fölé.

Ez a fajta erősség bonyolult erjesztésvezetést igényel, a magas alkoholtartalomhoz különleges élesztő és alkalmasint hozzáadott cukor is szükséges. A Rytířský a kilenc százalékos alkoholtartalmával egy ideig a legerősebb cseh sörnek számított.

A Rytířský  kortyérzete hozza mindazt, amit a cseh sörökben szeretünk, a gyümölcsösség, intenzív komlózás, csak mindenből egy kicsit több van benne – az édességről és a határozott alkoholos vonalról nem is beszélve. Nem kvaterkázós sör, erejével könnyen fejbe vág, testességével hamar eltelít. De digesztivnek, vagy este altató helyett tökéletes választás.Twitter megosztás Google+ megosztás