Macskajaj

Címkék: állati, macskák, másnap
2017. június 14. szerda
A macskajaj arra az állapotra vonatkozó kifejezés, amikor a derék szesztestvér arra ébred, hogy az előző napi alkoholizálás bizony megfeküdte a gyomrát és agyát is, mintha ezernyi gombostűvel szurkálnák.

Minderről persze a cicák tehetnek a legkevésbé, hiszen az apró testű állatok számára, akár egyetlen korty alkohol is halálos méreg lehet. Az alkohol nagyon mérgező a macskák számára, még akkor is, ha kis mennyiségben fogyasztják, életveszélyes lehet számukra, mivel májuk nem képes az alkohol metabolizálására, ellentétben az emberekkel, ezért akár komába is kerülhetnek a sörtől, vagy a bortól.

A macskákat nemcsak a sör- vagy borivásban kell megakadályozni, hanem a ráfröccsenő alkoholos italoktól is óvni kell, mert abszorbeálják az alkoholt a bőrön keresztül, és ettől is előfordul, hogy alkoholos mérgezés tüneteit mutatják. A leitatott macska hasonló tüneteket mutat, mint a részeg emberek – így a diszorientációt és a szédülést, valamint a szájkiszáradást és a hólyagukat sem tudják szabályozni.

Ha észreveszi, hogy a macskája alkoholt fogyasztott, vagy az bármilyen módon a szervezetébe jutott, a legjobb, amit tehet, hogy sürgősen megmutatja az állatorvosnak. A legjobb azonban megelőzni a bajt és nem engedni semmiféle tréfás késztetésnek a cicus leitatására.

 Twitter megosztás Google+ megosztás