Megújult a Sörfőzők Háza

2022. szeptember 8. csütörtök
Az elmúlt két év nem volt túl kegyes az vendéglátáshoz, ezért külön öröm, hogy a Pivovarský dům megújulásáról számolhatunk be.

A járvány, a munkaerőhiány, a nyersanyag- és energiaárak hatalmas emelkedése nagymértékben megnehezíti a vendéglátósok és a sörfőzésben érdekelt vállalkozások életét. Május végén röppent fel a hír, hogy több mint huszonöt év után megszűnik a jól ismert Pivovarský dům a Ječná utcában. Fennállása során az étterem jó hírnevet szerzett, köszönhetően a hagyományos cseh konyhájának, valamint annak, hogy számos cseh és külföldi sörfőzőt képeztek ki a helyi sörfőzdében, és számtalan érdekes és innovatív sört főztek.

Szerencsére azonban a Benedict csoport látott fantáziát a Pivovarský důmban és jelentős beruházással megújította a vendégteret és a konyhát, de tovább működik az söröző részét képező sörfőzde is. Megújult a teljes homlokzati rész, a bár és a Ječná utcára nyíló üvegablakok is felújításra kerültek A beruházás során megváltoztatták a konyha kínálatát és a sörfőzde terveit is  az aktuális trendekhez igazították. Mindenképpen érdekes a sörfőzde felújított kirakata is, amelyben a cseh sörfőzés harminc személyiségét bemutató tablók kapotak helyet.

– Célunk, hogy kihangsúlyozzuk a cseh konyha és a sör szinergiáját, mert mind a jelenlegi sörtrendek, mind a konyhánk nagyon kreatív és érdekes lehet. A helyi sörfőzde mindig négy csapot tölt meg söreivel, a maradék négy csapon a Břevnov kolostor sörei folynak. Mind a klasszikus sörök barátait, mind a mindig új ízélményekre vágyó látogatókat szeretnénk magunkhoz vonzani és évente negyven különböző sörfajtát tervezünk itt főzni – vázolja fel Aleš Potěšil sörfőző és társtulajdonos a cég jövőképét.Twitter megosztás Google+ megosztás