Mesés sörök

Címkék: Two Tales
2016. július 7. csütörtök
A Neked csak 8 sörözőben, most megismerkedhettek az egyik legújabb prágai projekt sörfőzde a Two Tales eredeti kézműves söreivel.

Two Tales projekt sörfőzdét két éve találta ki John Martáska és Jose-Manuel Padilla. A projekt lényege az volt, hogy olyan recepteket főzzenek le különféle kézműves sörfőzdékben, melyek visszahozzák azt a változatosságot, mely mindaddig jellemezte a cseh sörfőzőket, amíg a nagyüzemi lágerek dömpingje ki nem szorította őket a piacról.

Mindketten Prágában élnek, annak ellenére, hogy Martáska amerikai, Padilla kanadai. Amikor elhatározták, hogy sört fognak főzni, azt is eldöntötték, hogy ezt gerilla módra teszik, azaz nem építenek saját sörfőzdét, hanem a segítségükre siető Jan Suran – a Cseh-Morva Minisörfőzdék Egyesületének elnöke – segítségével, különböző helyeken főzetik meg receptjeiket.

A kezdet óta cél, hogy söreik – a legtöbb kisüzem gyakorlatával szemben – nagy része a palackban kerüljön forgalomba és így Csehország határain kívül is megismerhessék őket. Az ehhez szükséges hosszabb eltarthatóság érdekében kompromisszumot kötöttek – söreiket szűrik és pasztörizálják. A Two Tales sörei között találhatunk lágereket és aleket egyaránt, de szándékuk szerint, minden receptjükben akad egy „csavar” ami izgalmassá és különlegessé teszi azokat. Twitter megosztás Google+ megosztás