Milan Čurda a világcsúcstartó

2018. szeptember 23. vasárnap
Milan Čurda a cseh traktorista azzal vívta ki a világhírt 2006-ban, hogy miután az árokba fordult traktorjával, a rendőrök 7,92 ezrelék véralkohol szintet állapítottak meg nála.

Tekintve, hogy ha valaki öt ezrelék véralkohol szint fölé issza magát az már halálos veszélyben van, vannak kétségeink az értéket megállapító hatóság józan ítélőképességét illetően. A Stružinec-i kocsmáros szerint – ahol Čurda nap, mint nap leitta magát – a férfi „egy igazi showman, aki részegen sem kötözködött” Talán ez a tanúvallomás is hozzásegítette Čurda-t, hogy nem ítélték letöltendő börtönbüntetésre, csak négyezer korona pénzbírságra és négyszáz óra közmunkára.

Azt nem tudjuk pontosan, hogy az idén ötvenkét éves Čurda mindennapjai hogy telnek azóta. A jogosítványát azóta sem kapta vissza, így nem ülhetett ismét traktorra és emiatt asztalosként keresi a kenyerét.  Az viszont kétségtelen, hogy „brand” lett belőle. Az első „Čurdův pivo" természetesen 7,92% alkoholt tartalmazott, ám a cseh sörivók – különösen a nagyivók – körében inkább a könnyebb, tízes és tizenegyes sörök, népszerűek. Ezért a sör marketingesei, egy ilyen sör gyártását kezdték meg Čurdův ležák néven. A sör alkoholtartalma 5,1 százalék és jelenleg a Rohozec Sörgyárban főzik.

A sörről bővebb információkat ITT talál.

 Twitter megosztás Google+ megosztás