A mozgó sörcsap

2018. április 28. szombat
Minden bizonnyal a járműre szerelt sörcsap régi találmány. Viszont kétségtelenül szellemes megoldás a kisebb sörfőzdék számára, akik legkönnyebben így jutnak el az ország távoli pontjaira.

Vitathatatlan, hogy a kisüzeme egyik legnagyobb problémája, hogy hiába elsőosztályúak a termékei, de miután egy-kétezer hektolitert főznek évente, nem tudnak bekerülni a nagyobb bolthálozatokba. Így, ha termékeiket meg szeretnék ismertetni a sörfogyasztók szélesebb táborával illetve el szeretnék adni akkor „házhoz kell menniük” söreikkel.

Nem véletlen, hogy lassan se szeri, se száma a sörfesztiváloknak, hiszen ezek adnak lehetőséget, hogy a szélesebb közönség is megismerkedhessen a kis sörfőzde söreivel. Ezek azonban a sokszor kitermelhetetlen bérleti díjak mellett, plusz feladatokat is jelentenek a pavilon építéstől, a csapoló berendezés telepítéséig. Ezért jelentenek ideális megoldás a magyarul „főzdebusznak” angolul „tap truck”-nak nevezett, sörös pulttal berendezett, „kocsmásított” járművek.

Ezt a megoldást világszerte a kisebb sörfőzdék alkalmazzák – legalábbis eddigi tapasztalataink szerint, hiszen a nagy multinacionális gyárak minden szupermarketben ott vannak. Most itthon – klasszikus hungaricumként – a legnagyobb hazai sörgyártó, a Dreher Sörgyárak RT. mutatta be mozgó Pilsner Urquell sörös pultját, egy átalakított Citroen HY-t

Érdekességként említjük, hogy az egyik legnépszerűbb „gasztrokamion” a Citroen HY, melyet 1947-ban kezdtek el gyártani és az egyik legnagyobb változatosságban legyártott furgon. A típust 1981-ig gyártották és közel félmillió készült belőle. Nem szépségéről nevezetes, hanem elsősorban arról, hogy minden a praktikumnak lett alárendelve, így lett az egyik legnépszerűbb a "food truckok" így a mozgó sörcsapok körében is.

A Citroen HY-ról ITT olvashatnak részletesen. A korzikai gesztenyesörrel is egy ilyen Citroen HY járja a szigetet.Twitter megosztás Google+ megosztás