Ne igyál vacak sört!

Címkék: blogger, sörár
2020. december 12. szombat
Egyes sörivók blogjukon, vagy a Facebookon misszionáriusként hirdetik a jó sör dicsőségét.

Nekik köszönhetően ma már minden tudatos sörivó pontosan tudja, hogy a magyarországi multinacionális sörgyártóktól alapvetően csak unalmas sörökre számíthatunk.Így legfeljebb arról eshet szó, hogy melyik pocsékabb, az Arany Ászok, a Soproni (már nem ászok) vagy a Borsodi Világos.

Erről megoszlanak a vélemények, és akkor még nem beszéltünk a dobozos rémálmokról, melyekről csak annyi pozitívum mondható el, hogy olcsók. Bár magunk között szólva, ezekkel a termékekkel az adalékanyagokkal szemben ellenálló fogyasztó, a mértékletes alkoholista, vagy a jómódú fogyasztó egész élete során nem találkozik. Ha mégis, akkor körülbelül úgy tekint rá, mint a körömpörkölt híve az argentin bélszínre.

Szóval a tények azt mutatják, hogy az iszákosok tojnak a nemzetközi trendekre, és továbbra is a forint/mámor hányadost,  illetve a minél olcsóbban berúgás szempontját tekintik elsődleges szempontnak. Az igazi ínyencek, azonban a gerillák, akiknek köszönhetően, egyre több sörkülönlegesség talál gazdára, de még így is csak a hazai sörpiac egész kis szeletét sikerült megnyerniük.

Szerencsére azonban a sör partizánjai soha nem adják fel és igyekeznek minél szélesebb körben felkelteni a jó sör iránti igényt. Ott is megpróbálnak sörkultúráról beszélni, ahol a mámort keresők sajnos a legolcsóbb, leghatásosabb változatot választják és bizony a sör pórias italnak számít! Így aztán hittérítő sörszakértőink véleménye és sörízlést formáló munkáik gyakran maradnak hatástalanok, de szép lassan egyre több sörivó tudnak megnyerni az ügynek, amit annak idején Armando Ochoa fogalmazott meg tökéletese: csak (a) jó sört!Twitter megosztás Google+ megosztás