Operatív törzsvendégek

Címkék: járvány, kocsma
2020. október 19. hétfő
Mindig készen állunk jó tanácsokkal, ha arról van szó, hogy okot adjunk az ívásra.

Persze a helyzet egyáltalán nem vicces, hiszen az operatív törzs bármikor bejelentheti, hogy ismét határozatlan időre bezáratják a kocsmákat, Ellenérvként legfeljebb azt fogalmazhatjuk meg, hogy tudomásunk szerint az alkohol elpusztítja a vírust.

Anélkül, hogy a veszélyt el szeretnénk bagatellizáni, úgy véljük, hogy a kocsma eddig sem volt fertőző góc. És arról se feledkezzünk meg, hogy a maszk mellett legfontosabb eszköz, a kézfertőtlenítő hatását is, a benne levő alkohol adja!

Az operatív törzsvendégek ezért a következő tanácsokat adják a vírus elleni védekezéshez:

1. Vannak országok, ahol már az utcán is kötelező a maszk viselet. Tehát preventív nem árt, ha mielőtt elhagyjuk a lakásunkat, a bajt megelőzendő, ígyunk valami rövidet. Sicher ist sicher.

2.Megfigyelhető, hogy ezekben a nehéz időkben a kocsmákban csak a törzsvendégek tartózkodnak, a biztonság kedvéért mégsem árt, ha belépés után azokat, akik előtt nincs üres pálinkás pohár, azt a fertőzés elkerülése miatt hívjuk meg egy stampedlire.

3. A kocsmák pohármosási  gyakorlatát ismerve, most a járvány idején, ne restelljük műanyag pohárba kérni az italunkat, sőt ne adj isten még a szívószál használata sem elvetendő.

4. Az üdvözléskor mellőzzük a kézfogást és a többi testi kontaktust is kerüljük.

5.. A sör és bor fogyasztása nem feltétlen biztosítja a vírus leküzdéséhez szükség mennyiségű alkoholt. Mindenkit figyelmeztessenek a rövid italok fogyasztásának fontosságára.

 

 

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás