Öreg Pék a Rózsadombon

2018. április 1. vasárnap
Éttermet választani nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha az eligazodást számtalan médium és gasztroblogger igyekszik segíteni.

Talán pont ezért sem egyszerű az eligazodás az éttermek világában. Pedig rutinos versenyzők néhány apró dologból már első pillantásra el tudják dönteni, hogy a melyik objektum nem fog csalódást okozni. A vonzó enteriőr, a szolgálatkész személyzet, a jól összeállított menü és a tisztaság mindenképp bizalomgerjesztő.

A döntő akármerről is vizsgáljuk – akár a hagyományosról, akár a fine dinningról legyen szó – a konyha minősége. Egyedül üdvözítő út nyilván nem létezik, az ízlések és a pofonok ugye különbözőek. Az azonban mindenképp biztató, ha az étlap nem akarja a teljes világkonyhát felölelni, viszont azért mindenki találhat ínyére valót. Az étlapot ITT megtekinthetik és láthatják jól megfér rajta a Borjúpaprikás, a Skót lazacderék és a érlelt Uruguay-i hátszín steak is.  

A „Le Vieux Boulanger” az az „Öreg Pék” a Rózsadombon, a Pusztaszeri úton nemrég nyílt vendéglő neve. A névválasztás tisztelgés a nagypapa előtt a szakmájának sikeres vállalkozójaként szerzett nevet magának.  Az utódok célja egy olyan hely megvalósítása volt, ahol a finom ételek mellé nagyszerű italokat is kínálnak, ahol az az „ars poetica” hogy vendég azt érezze, hogy többet kap mint egy étkezést.

Annak bizonyítására, hogy a sör gasztronómia szerepe is egyre fontosabb álljon itt bizonyítékként, hogy a „Le Vieux Boulanger” a minőségi borok mellett remek Primátor söröket is kínál  vendégeinek. A csapból a Primátor Prémium és a Primátor Búza sör folyik, de palackban kapható a Primátor IPA és az egyik legerősebb cseh sör a Primátor Double is.

Legyen a vendégük!Twitter megosztás Google+ megosztás