Paradicsomi sörök

Címkék: cseh sör, craft, sörbolt
2022. szeptember 21. szerda
Nem, nem a zöldségről van szó, hanem egy Pivní Ráj azaz Sörparadicsom nevű boltról Olomoucban, ami sörrajongóknak kihagyhatatlan.

Jelenleg körülbelül kétszázötvenféle sört kínál a a Komenského utcai bolt, cseh és külföldi márkákat. A típusválasztékot természetesen a láger sörök uralják, de gazdag a választék IPA-ból és a mostanában divatos sour alekből is. Olomouc számos kis sörfőzdének ad otthont, de a legjobb délkelet-morvaországi sörfőzdék eladásai szempontjából is nagyon fontos a város, mely egyre komolyabb rangot vív ki magának sör- és söröző választéka révén.

Matúš Krátký a bolt vezetője és társai előbb nagyobb főzdékkel próbálkoztak, de mikor megismerkedtek olyan sörfőzdék söreivel, mint a prágai Matuska és a Raptor, egyértelmű lett, hogy a boltban kézműves sörfőzdék söreit fogják árusítani. Ezért megkeresték a kisebb helyi sörfőzdéket, például a Chomoutot, a Svatokopeckýt, Petr Melicháreket és a Beskydy sörfőzdét.

A bolt rövid időn belül nagyon népszerű lett, az emberek megkedvelték a megszokotthoz képest teljesen más karakterű söröket. Ugyan az üzlethelyiség kicsi, de ma már az ország minden tájáról válogatnak a mikrosörfőzdék sörei közül. Sőt! Egyre szebb választék van lengyel különlegességekből valamint belga trappista és spontán erjedésű sörökből is. 

A bolt web oldala ITT

Cikk Olomoucról és söreiről: ITT

 Twitter megosztás Google+ megosztás