Partihordó

2021. február 24. szerda
Az ötliteres partihordós sörökből a tavalyi évben Csehországban másfélszer annyit adtak el, mint az előző években.

Miközben itthon nem igazán számottevő az ötliteres partihordók forgalma, a cseheknél ezt a kiszerelést is nagyon sok sörgyár alkalmazza. Míg itthon a nagy sörgyárak nem foglalkoznak az ötliteres dobozokkal, addig például Németországban egy társasági összejövetel szinte elképzelhetetlen enélkül. 

Vajon mi az oka, hogy itthon kevéssé népszerű a partihordó? Ennek oka lehet egyrészt az ára. Ha csak nem fogunk ki valahol akciós árú hordócskát, akkor bizony a palackos, vagy a félliteres dobozos „egységára” alacsonyabb az ötliteresnél.

A másik probléma. hogy a partihordó eredetileg arra lett kitalálva, hogy valamit visszaadjon a csapolt sör izgalmaiból, ám a valóságban legfeljebb csak hamis illúziót kelt a legelterjedtebb fajtája, ahol az alul elhelyezkedő csapon folyik ki a sör a dobozból.

Örömmel újságolhatom, hogy azért van megoldás arra is, hogy a partihordóból egy igazi csapolt sört csalogassunk elő. Ennek a titka, hogy széndioxidot a hordóban levő sörbe. Erre többféle megoldás is létezik.

A két hazai úttörő a Horizont és a MONYO partyhordói már ezzel a megoldással készülnek, így ha az ő söreiket választod, igazi csapolt sört ihatsz otthon is. ITT megnézheted, a MONYO, ITT pedig a Horizont partihordó bemutatóját.

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás