Primátor a Pagonyban

2018. május 5. szombat
Tavasz végérvényesen kezdetét vette, már amennyiben azt a gutaütéses hőséget, amivel ránk köszöntött, megilleti a tavasz megnevezés.

Számomra már négy éve ugyancsak a tavasz hírnöke, hogy nyit a Gellért Szálloda melletti utcácskában a Pagony Kert, ahol az idei szezonban már remek Primátor söröket kortyolgathattok! A budai hegyoldalban levő sörterasz a legnagyobb alapterületűek közé tartozik. Sokan a romkocsmák közé sorolják, de ennek semmilyen alapja nincs. Itt – az egykori gyermekmedencék helyén – minden ápolt és gondozott, az épületeket nem a kocsmásodás mentette meg a pusztulástól és a berendezés sem szedett-vedett – ami annyira leharcolttá teszi némelyik romkocsmát.

Ugyancsak nagy különbség, a korai nyitás és a sajnálatosan korai – tíz órai – zárás is. A környéken lakók és a szálloda vendégei is nyugalomban tölthetik az éjszakát és népszavazást legfeljebb a vendégek kezdeményeznének, hogy tovább élvezhessék a Pagony ételeit-italait.

A Pagonyt jó szívvel ajánljuk délelőtti munkahelyi értekezletek helyszínéül: mégis csak jobb ötletek jutnak eszébe az embereknek az árnyas fák tövében, mint a légkondicionált irodában. Persze lehet jönni meló után, levezetésképpen. A Pagonyban remek reggelik, burgerek, hús és vegán ételek – brunch-höz, lunch-höz – nyitástól zárásig mindenféle finomságot kínál az étlap. Inni ott vannak remek cseh Konrád és Primátor sörök és a magyar craft is képviselteti magát. Ha borban utaznánk, akkor sincs gond – biztos találunk kedvünkre valót.

Klassz a Pagony, megéri felkaptatni a Kemenes utcán, mert a kertbe lépve azonnal elfelejtjük, hogy ez darabka csend és béke, csak néhány lépésre van a nyüzsgő Belvárostól!Twitter megosztás Google+ megosztás