Skótok Budapesten

2018. november 16. péntek
A hét legnagyobb hazai eseménye volt a skót BrewDog budapesti bárjának megnyitása az Anker közben.

Mint kiderült, Nagy-Britannia nagykövete, Iain Lindsay úr egy skót úriember, aki természetesen megjelent a világhírű skót sörfőzde a BrewDog budapesti bárjának megnyitóján. Pontosabban az ennek alkalmából meghirdetett sajtóeseményen.

Ezek a „sajtóesemények” általában arról szólnak, hogy az eseményről tudósító újságírókat, bloggereket ellátják információkkal, alkalmasint sajtóanyaggal és sörös eseményről lévén szó, megetetik, megitatják. Ezt meghálálandó a tudósító kerek beszámolót jelentet meg az eseményről, mellyel megköszöni a vendéglátást.

Mint kiderült, nem véletlenül viccelődött a brit nagykövet skótságával, maga is kihangsúlyozva, hogy jól tudja a „skót” kifejezésnek van egy világszerte ismert nem igazán hízelgő jelentése – a smucigság.

A BrewDog budapesti bárjának megnyitása november hónap legnagyobb belpolitikai eseménye lett, minden magára valamit is adó sajtóorgánum beszámolt az eseményről, hogy a világ egyik leghíresebb sörfőzdéje a magyar fővárosban is nyitott egy kocsmát, ahol elsősorban saját söreit méri a nagyérdemű poharába.

Valószínűleg ez a felfokozott várakozás okozta, hogy a BrewDog megnyitón elmaradt a potyapia, minden meghívott megkapta a deci Punk IPA-ját és egy szendvicskét, és ha még inni vágyott, válogatott a BrewDog jobbnál is jobb sörei közül, vagy ihatott magyar kézműves sört is, ha éppen arra támadt gusztusa.

Az árak viszont, még a sörszcéna lelkes kraftrajongóinak körében is kiverték a biztosítékot. A „Különleges sörök kedvelői” Fb-csoport oldalán késhegyre menő vita bontakozott ki arról, hogy épelméjű ember ad-e ezernyolcszáz forintot négy deci sörért. Vagy vajon igaza lesz annak, aki a BrewDog árai láttán már azzal számol, hogy ezzel a magyar kraft sörök is felértékelődnek? Vagy az lesz a BrewDog bár sorsa, hogy turistaitatóként termeli meg a bevétel messze nagyobb hányadát?

Mindenesetre mi örülünk, hogy van egy ilyen remek lehetőség, ahol a BrewDog söreivel – ha van rá kedvünk és pénzünk – megismerkedhetünk!Twitter megosztás Google+ megosztás