Sörbajnoknők

2017. augusztus 19. szombat
A Cerna Hora közelében levő kisváros Blansko eddig csak víztározójáról volt nevezetes, de sörivóversenye országosan is híressé tette. A helyi Myslivna étteremben a Blansko víztározó közelében, férfiak és nők számára is sörivóversenyt rendeztek.

 Az első versenyszám a során egy korsó sört kellett meginni. A legjobb férfi versenyző 4,45, a leggyorsabb nő 6,9 másodperc alatt ürítette ki a korsót. A következő versenyszámban az üveges sört nehezített körülmények között, sörnyitó nélkül kellett kinyitni, majd kiinni. A versenyzők az asztal szélén, öngyújtójukkal vagy fogukkal bontották a palackokat, melyek közül egy bizonyos Miroslav úré ürült ki a leggyorsabban 13.89 másodperccel.

 Az utolsó versenyszámban, azaz a szívószálas sörivásban végül az abszolút győzelmet, férfiakat is maga mögé utasítva Iva Skoupa szerezte meg, három tized másodperccel megelőzve a 8,2 másodpercet teljesítő Radek Pederát, bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy a nők sörben is felveszik a versenyt a férfiakkal.Twitter megosztás Google+ megosztás