Sörfesztivál Prágában

2023. március 31. péntek
Idén a Holesovicei piactéren ötödik alkalommal rendezik meg a prágai sörfesztivált, ahol több mint kétszáz sör közül választhatnak a sörkedvelők.

Ma nyit és április 1-ig, szombatig tart a Prágai Sörfesztivál. Az év legnagyobb söreseményének a Holešovice piac ad otthont. Mi legfeljebb azon csodálkozunk, hogy a rendezvény mindössze két napos, Így aztán vajmi kevés lehetőség nyílik majd arra, hogy a látogatók nagyobb kárt tehessenek a készletekben, hiszen így csak töredékét kóstolhatják meg a kínálatnak.

A nagy sörgyárak nem is vesznek részt a rendezvényen, amelyen ott lesz a hazi kínálatából is ismerős Sibeeria, Clock, Zihovec sörfőzde mellett még több mint egy tucat cseh kisüzem. Ilyen a vadélesztős, hordóérlelt sörökkel bemutatkozó Fenetra, 

A fesztiválon husznöt külföldi sörfőzde is bemutatja kínálatát. Jönnek sörök Ukrajnából, Észtországból, Olaszországból, Belgiumból, Szerbiából és Ausztriából is. Magyarországot a Mad Scientist és a First képviselik, reméljük sikerrel.

Újdonság a brit sörfőzdék speciális részlege, amely a prágai brit nagykövetség támogatásával valósul meg. Finom sörökhöz szomjoltónak különböző specialitásokat kínáló  food truckok ételválasztékát ajánlják a szervezők, akik a fesztivál ideje alatt különféle előadásokat és vezetett kóstolókat szerveznek.



Twitter megosztás Google+ megosztás