Sörfőzde a francia borvidéken

2018. január 25. csütörtök
A Joe's Garage Beer nemcsak egy pilseni sörfőzde, hanem egy vállalkozás, ami sörfőzdék építésével foglalkozik. Most éppen Franciaországban próbálnak szerencsét.

Külföldön több országban is működnek a Joe’s Garage üzemei. Így Svédországban, Cipruson, Spanyolországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Oroszországban és még Vietnamban is főznek sört a berendezéseiken. Eddig a legizgalmasabb vállakozásuk a Leeds-i vasútállomáson épített ötszáz hektoliteres főzde volt, melynek nem is titkolt célja az volt, hogy az Egyesült Királyság sörivóival is megszerettessék a pilseni típusú sört.

A legújabb vállalkozásuk, a franciaországi Mylhousy-borvidéken megvalósuló ezerötszáz hektoliteres Joe’s Garage sörfőzde – ez a hetvenedik üzem lesz, melyet a cseh társaság épít. A berendezés költsége ötmillió korona, azaz nagyjából hatvanmillió forint.  Joseph Krýsl – alias Joe – a Joe’s Garage társtulajdonosa szerint Franciaországban is egyre népszerűbbek a kis sörfőzdék és jók a kilátásaik még egy szőlőtermő területen is, hiszen a sörrel csak szélesítik a túlnyomórészt borok alkotta italkínálatot.Twitter megosztás Google+ megosztás