Sörhoroszkóp

2018. április 9. hétfő
Itt az ideje, hogy pótoljuk a hiányt, hogy megrajzoljuk a csillagképekre jellemző kocsmai viselkedésformákat. Ön magára ismer sörhoroszkópjában?

A Kosok izgalmasak, beszédesek. Ők azok, akik mindig igyekszenek a figyelem középpontjába kerülni. A sörivással mégis óvatosak, mert igyekeznek igazi lényüket elrejteni, de ittasan erre nem képesek.

A Bikák kitartó sörivók, de ha egyszer belelendülnek, nagyon nehezen hagyják abba, hiába figyelmezteteti erre őket akár a csapos, akár az ivócimborák. Emiatt gyakran elmaradnak a törzskocsmájjukból, de előbb-utóbb mindig visszatérnek oda.

Az Ikrek közül nagyon kevés a törzsvendég, mert a megismerés vágya és a kíváncsiság újabb és újabb kocsmákba hajtja őket. Színes egyéniségek, akik minden helyzetben feltalálják magukat, akármennyit is ittak előtte.

A Rákok könnyen megsértődnek, és ha felöntenek a garatra, akkor bizony kiszámíthatatlanok. Ez komoly konfliktusok forrása lehet. Másnap azonban a bűntudattól hajtva visszatérnek a kocsmába, és meghívják egy sörre, akit megsértettek.

Az Oroszlánok mindig uralni akarják a kocsmai társaságot, ezt vagy szellemességükkel, vagy néhány kör sörrel vívják ki maguknak. Ha megkapják a tiszteletet, akkor elégedetten sütkéreznek benne, de ha nem, igen veszélyes kötekedők tudnak lenni.

A Szüzek ritkán járnak kocsmába, mert ha megteszik, mindenben találnak kivetnivalót. Bár úgy tűnik,  finnyás a természetük, de ez csak a látszat, valójában csak a tökéletességre törekednek. Viszont mindig kiharcolják maguknak a csillogóan tiszta korsóba a tökéletesen csapolt sört.

A Mérleg jegyűek a kocsmák kedvencei, hiszen az a törekvésük, hogy egyensúly és harmónia legyen körülöttük. Ezért egy sör ellenében bárkinek a panaszait türelmesen meghallgatják, de érzik azt is, mikor nekik kell fizetniük.

A Skorpiók látszólag közönyösen, a pultot támasztva isszák söreiket, de közben mindent, még az apró részleteket is megfigyelik. Ha szóba elegyedünk velük, nem szabadulunk könnyen a kérdéseik és a sűrű korsóemelgetések elől.

A Nyilasok még a fejfájós másnapjaikon is optimisták, és ezt a pozitív életszemléletet képesek a többi szesztestvérnek is átadni. Nem rágódnak az előző nap elszórt pénzen, hanem már az új lehetőségeken jár az eszük.

A Bakok a sörivás professzorai, pontosan ismerik a sörök tulajdonságait, igényesen választanak, és rögtön rápirítanak a csaposra, ha hibát fedeznek fel a csapolásban. Többnyire mogorvák, a kocsmai társalgásokban ritkán vesznek részt.

A Vízöntőkkel óvatosan kell inni, mert a sokadik sör után, figyelmen kívül hagyva mások érzelmeit, kíméletlenül igazmondók tudnak lenni.  A megsértett ivócimborák azonban valami furcsa ok miatt mégis mindig megbocsájtanak nekik.

A Halak az egyik pillanatban még a legkellemesebb beszélgetőtársaink, de ha több sör csúszik le a torkukon, egyik sörről a másikra kötekedő fickókká válnak. Jobban járna mindenki, ha megtanulnák, hol van számukra a határ.Twitter megosztás Google+ megosztás