Sörkorcsolya barna sörhöz

2016. szeptember 14. szerda
A Sörszövetség júliusban a Sör mi több akciói között meghirdette a "Keressük Magyarország legjobb sörkorcsolyáit" című versenyt. Búza, láger és barna kategóriákba lehetett nevezni.

A verseny döntőjébe kategóriánként 3-3 sörkorcsolya került. Legizgallmasabbnak a barna sórókhöz ajánlott Lisztmentes csokoládétorta bizonyult, mellyel a Seasons Bisztró szakácsai örvendeztették meg a közönséget és vívták ki a zsűri elégedettségét. A bátorság, hogy kiléptek a hagyományos sós-csípős-zsíros sörfalatkák megszokott háromszögéből és merészen egy olyan sörkorcsolyát készítettek, mely a barna sörök – jellemzően kissé édeskés – karakteréhez  prímán illeszkedik.

A Seasons Bisztró lisztmentes csokitortája piritott diós, sűrű szilvaraguval készül. Barna sört ajánlanak hozzá.

Hozzávalók: 10db tojás, 14dkg cukor, 28 dkg calle baut  70%  étcsokoládé 14dkg vaj.

Elkészítése: A felsorolt alapanyagokból sürü tésztát készitünk, majd a felét 20 percig sütjük. Ezután ha kihült a a tetejére a maradék masszát rátesszük és jól lehűtjük. A 10 dkg diót lepiritjuk és a 20 dkg szilvát 10 dkg cukorral és barna sörrel jó sürüvé főzzük, majd a ragut és a piritott diót izlésesen tálaljuk.Twitter megosztás Google+ megosztás