Szárnypróbálgatás

2021. március 24. szerda
Egy viszonylag új gerilla-főző, a Brewing Vibes csapata az Ugar sörfőzdébe főzte le legújabb DDH Pale Ale-jét, amely a Wings – Szárnyak – nevet kapta.

Vándor, kakukk, cigány, gerilla, nomád, kliens – ezekkel a jelzőkkel azokat a sörfőzőket illetjük, akik nem rendelkeznek saját főzdével, hanem működő üzemekben bérlik a berendezést és főzik meg receptjeiket.

A Wings egy DDH Pale Ale. Azaz egy double dry hopped sör. A dry hopped jelentése: hidegkomlózott, vagyis az ilyen sörökhöz sörfőzés végén, a sörléhez annak kihűlése után is adunk komlót. Ez az eljárás szokatlan és eredeti ízekkel gazdagítja a sört. Mivel a hideg sörléhez adagolt komló illóolajai nem forrnak el, így újszerű komlós jegyek, ízek és aromák kerülnek a sörbe.

A Wings kétszer, azaz duplán hidegkomlózott Pale Ale, amely Simcoe, Mosaic és Bru-1 komlók felhasználásával készült. Már a tavasz közeledtét hirdeti, egy, a viszonylag magas – 5,8 százalékos – alkoholtartalom ellenére is egy lazán iható darab, amelyben a citrusos, trópusi gyümölcs aromák az illatában és ízében is hatékonyan érvényesülnek. A lecsengésben egyenletes grapefruitos keserűség jellemzi.

 

Megrendelhető a BEERBOX-nál, csak egy kattintás IDE!

 

 

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás