Térkép sörturistáknak

2019. március 1. péntek
A csehországi sörfőzdék, a cseh sör és a cseh sörözők kínálta idegenforgalmi lehetőségek immár térképen is böngészhetők.

A cseh sörturizmus azóta van különösen fellendülőben, amióta megszaporodott a kis sörfőzdék száma. Ezek többsége kifejezetten megcélozza a „sörínyencek" egyre szélesedő táborát. A főzdelátogatás mellett többségük természetesen kóstolókat is szervez, melyen szakértő „sörsommelier” mutatja be a söröket, melyek skálája a hagyományos „tízestől” a ma is legnépszerűbb IPA-kon keresztül az imperial stoutokig vezet.

A sörözés élményét fokozzák a legtöbb helyen a sörök mellé kínált ételek, melyekkel teljessé válik az élmény, de már számtalan helyen találhatunk Csehországban sörfürdőt is. A legtöbb városban felfedezték a sörturizmusban rejlő üzleti lehetőséget,ezért igyekeznek családi programokat is szervezni – hiszen a cél nem a totális berúgás, hanem a szolíd kóstolgatás.

Az ebben rejlő lehetőséget fedezte fel a közép-csehországi turisztikai központ, mely húsz sörfőzdét mutat be új sörkalauzában – ami persze csak merítés a Prága körüli területen található jóval több sörfőzdéből. A kínálatban szerepel Únětice, ahol nyolc éve újították fel a sörfőzés 400 éves hagyományát, mely a bársonyos forradalmat követő időkben oly sok helyen megszakadt a privatizációt követő gyárbezárások során.

Az egész országra kiterjedő sörös térkép azonban magyar munka – mi ugyanis már jóval előbb felfedeztük a csehországi sörturizmusban rejlő lehetőségeket. Bizonyíték a „Csehország nem csak Prága” blog nagyszerű térképe, mely nem csak elhelyezi a térképen a különböző sörfőzdéket, de röviden be is mutatja őket.

Akit érdekel a nagyméretű sörturista-térkép ITT megtekintheti.Twitter megosztás Google+ megosztás