TesztAndrás nyár

2021. szeptember 11. szombat
A járvány tombolása idején Békésszentandráson TesztAndrás néven kísérleti sörsorozatot indítottak.

A TesztAndrás projekt, amelyben limitált mennyiségben, kísérleti sörök sorozatát dobták piacra, jó visszhangra talált a fogyasztók körében. A sörfőzők ezeknek a söröknek az esetében egy-egy alapanyaggal, egy-egy sör újragondolásával próbálkoznak. A kis mennyiség lehetőséget ad, hogy a sörfőzők képzeletének legfeljebb az eszközök technikai határai állítanak gátat.

A teszt lényege, hogy számítanak a fogyasztók – az ezerfejű zsűri – visszajelzéseire is, akik észrevételeiket a Teszt András FB-csoporthoz csatlakozva tehetik meg. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, egyik kísérleti tétel, a Bodzás Búza már bekerült a békésszentandrásiak szortimentjébe.

A projekt folytatódott a nyári hónapokban is. és szentandrásaiak reményei szerint még sok-sok TesztAndrás sör fog a közeljövőben elkészülni. Ezek a sörök small batch szériás (limitált kiadású) termékek, első nekifutásra kétezernégyszáz liter készül belőlük. Szóval résen kell lenni, ha az ember hozzászeretne jutni bármelyikhez is.

Az eddig kihozott tíz TesztAndrás sör közül a Gamma 07 az első láger. A hidegen komlózott pils típusú darab egy nagyon decensen végiggondolt, szép sima főzet, bárcsak ilyenekkel rukkolnának elő a lágerekre beállt nagy sörgyárak is. Viszont mi több bátorságot vártunk volna el egy kísérleti darabtól, leginkább a komlózottság lehetne határozottabb – bár mint írtuk fentebb: soha rosszabbat.

A másik a BETA 12 már egy sokkal izgalmasabb darab. Ez egy úgynevezett S.M.A.S.H (single malt and single hop) IPA, azaz egy malátás, egy komlós sör. A Red maláta adja a sör borostyán színét, mig a bőven adagolt Vic secret komló egy nagyon határozott keserűséget tesz a karamellás kortyérzethez. Magunk részéről, szívesen látnánk a Szentandrásiak állandó kínálatában.

A többi TesztAndrás sörről ITT olvashatsz.Twitter megosztás Google+ megosztás