Új időszámítás Greenwichben

Címkék: London, Meantime
2018. október 11. csütörtök
Az angol Meantime jónevű kis sörfőzde volt, amikor a söróriás szemet vetett rá, hiszen többszáz söre között még nem volt kézműves termék.

Amikor az évi tizenháromezer hektoliter kapacitású Meatime Brewing részvényeit eladták a SAB Millernek, a Greenwich-i sörfőzde alapítója Alastair Hook arra hivatkozott, hogy a fejlesztésekhez szükség van az SAB tőkeerejére. Pedig valójában csak arról volt szó, hogy volt az a pénz, amiért az alapítók és a részvényesek megváltak tulajdonuktól.

A nagy kérdésre azok is hamarosan választ kaptak, akik feltételezték, hogy az SAB tovább viszi azt a szellemiséget, ami a „craft” sörökre annyira jellemző. Azaz a kísérletező kedvet, a fantáziadús innovációt, az izgalmas és különleges sörök kitalálását. Hát nem! Ehelyett rövid idő alatt megtöbbszörzték a kapacitást és a Meantime már csak egy lett az SAB-birodalomban.

Amikor 2016-ban az Anhauser Bush felvásárolta a SAB-t, több közép-európai gyára mellett a Meantime is a japán mulinacionális gyártó, az Asahi tulajdonába került. Ekkor a gyár kapacitása már százhúszezer hektoliter volt és a japánok megígérték, hogy negyedmillió hektoliterig meg sem állnak. A cég kiváló disztribuciós hálozatával, kétségtelen mindenhova el tudja juttatni számtalan márkája bármelyikét. A keresletet az Asahi marketingje garantálja és ennek is köszönhetően még az a csúfság is megesett az egykori kézműves főzde London Lager sörével, hogy azt az Asahi egy másik üzemében  a holland Grolschban is elkezdték főzni.

Az Asahi birodalom része a Dreher Sörgyárak is, amely rövidesen megkezdi a London Lager, a Pale Ale, a Yakima Red és az IPA forgalmazását.

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás