Újabb Lobkowicz sörfőzde vége

2021. március 7. vasárnap
Amiről egy-két hete csak mint aggasztó fenyegetésről beszéltünk, sajnos valósággá lett, befejezik a sörgyártást Vysoké Chlumecben is.

Uherský Brod és a Klášter után a Pivovary Lobkowicz Csoport bezárja a Vysokéý Chlumec sörfőzdét is. Az ötszáz éves múltú sörfőzde bezárását megerősítette a Lobkowicz-csoport szóvivője, Martina Husková is.

Így szép lassan fogynak a csoport sörfőzdéi, a hétből már csak négy üzemel, melyek jövője is csak rövidtávon biztosított, köszönhetően a tulajdonos, a kínai Citic Group Holdings százötvenmillió koronás pénzügyi injekciójának.

– Reményeink szerint a Klášter és Vysoký Chlumec csak ideiglenesen függeszti fel működését. Újraindításukkal akkor fogunk foglalkozni, ha véget ér a világjárvány és ismét növekedni fog az éttermek nyitásával és a gazdaság fellendülésével járó kereslet – tette hozzá a szóvivő.

A Klášter, Uherský Brod és Vysoký Chlumec márkák sörei azonban valószínűleg nem tűnnek el a piacról. A központosítás részeként márkáikat a Lobkowicz-csoport többi sörfőzdéjébe Protivínben, Jihlavában, Hlinskóban vagy Cerna Horában fogják gyártani.Twitter megosztás Google+ megosztás