Úszó sörfőzde

2017. január 8. vasárnap
A háború alatt két problémával is meg kellett a sörgyáraknak küzdeni. Egyrészt az egyre romló nyersanyag ellátással, másrészt azzal, hogy a sört hogyan juttassák el a harcoló csapatokhoz.

Ez utóbbi volt a fontosabb kérdés, hiszen, aki volt katona pontosan tudja, hogy a hadsereg az alkohol elpusztításában legalább annyira aktív, mint az ellenség legyőzésében. Nem véletlen, hogy több kísérlet is történt az alkoholfogyasztás betiltására a katonaságnál.

Végül azonban győzött a józan ész és tiltás helyett a sör a támogatott harcikedv-fokozó lett. Az egyik legfrappánsabb megoldás távolabbi színtereken harcoló alakulatok ellátására az úszó sörgyárak létrehozás lett volna. A haditengerészet két egységét – a Menestheus és az Agamemnon aknarakó-hajókat építették át sörfőzdévé.

Időközben azonban véget ért a háború és csak a Menestheus átépítése fejeződött be, amely tett még egy körutat Japán megszállt kikötőiben, ahol örömmel fogadták a mai fogalmaink szerint nem igazán jó minőségű sört. Miután hazatért a hajó, Amerikában már minden kezdett visszazökkeni a rendes kerékvágásba és a Menestheus utolérte a sorsa – leselejtezték.Twitter megosztás Google+ megosztás