Váratlan sörfesztivál

2020. június 28. vasárnap
Számomra már az is hatalmas meglepetés volt, hogy egyáltalán megrendezésre került a sörnapokra átkeresztelt Budapesti Cseh Sörfesztivál.

A járvány miatt sokáig az is kérdéses volt, hogy a nyár folyamán engedélyeznek-e nagyobb, több száz fős eseményeket. Ezért aztán igazán kellemes meglepetés volt, hogy június utolsó hetére-hétvégéjére összejött egy korlátozott sörfesztivál.

A szervezésre rendelkezésre álló idő rövidsége ellenére egy egész tisztességes sörös eseményt sikerült a szervező Serfőző nevű cégnek tető alá hoznia. Vagy tető fölé, hiszen a sörnapok immár negyedszerre a Westend Tetőteraszán került megrendezésre.

A nehézségek ellenére szinte minden kiállító megjelent, aki évek óta ott van a cseh sörfesztiválokon. Nagy hiányzó talán nem is volt és a felhozatal sem volt rosszabb, annál, mint amit eddig megszoktunk. Viszont kellmes meglepetés volt a megszokott VIP-sátor elmaradása.

Így kényelmesebb volt a levegősebb placcon sörözni és szerencsére az időjárás is többnyire kegyébe fogadta az eseményen résztvevőket, akik annak ellenére egész szép számmal megjelentek a tetőteraszon, hogy az  esemény a megszokottnál kevésbé lett meghirdetve.

A cseh sörök szerelmesei azért egész biztos tudomást szereztek a Cseh Sörnapokról, mert a kilátogatók között rengeteg ismerős arccal lehetett találkozni ezen az öt vidám napon – ami talán pont elég is volt.

A cseh sörfőzést ugyan jócskán megérintette a sörforradalom szele, ennek itt alig volt nyoma, mintha csak a cseh sörök barátai nem ápolnának különösebben szoros viszonyt a cseh kézműves sörök világával. Aki meg igen, az úgyis első adandó alkalommal kiutazik Csehországba sörözni.

Beszámolónkban nem szeretnénk kifogásainkat sorolni, sem a kevés vécéről, sem az üvegpoharak hiányáról, mert a járvány után mindeképpen jó volt ismét együtt sörözni.

 

Fotó: Tóth IstvánTwitter megosztás Google+ megosztás