Vendéglátás járvány idején

2021. március 23. kedd
A Német Statisztikai Hivatal – most közétett jelentése a vendéglátás forgalmának ötven százalékos visszaeséséről számol be.

A jelentés szerint a tavalyi lezásár óta a németországi vendéglátóhelyek elvesztették forgalmuk negyvenhét százalékát. 2020-ban az áprilisi és a decemberi visszaesés különösen brutális volt, ezekben a hónapokba a forgalom a vendéglátóhelyeken a negyedére csökkent.

Bár valamennyi segítséget jelentett, hogy nyáron a korlátozásokat enyhítették, de a visszaesés még a legerősebb hónapban, augusztusban is húsz százalék volt az előző évihez képest.

A gasztronómiai szektoron belül a legrosszabbul, az elsősorban italok forgalmazásával foglalkozó sörözőket, kocsmákat érte a legnagyobb vesztesség, reálértékesítésük több mint hatvan százalékkal esett vissza.

Még azok az éttermek, kocsmák és büfék is, melyek kiszállítással és utcán át árusítással tudtak reagálni a korlátozásokra. azok is az előző év hasonló időszakához képest mintegy negyven százalékkal csökkent bevétellel számolhattak.

A kilátások sem biztatóak, hiába az állami támogatás, sokan mehetnek csődbe és még hosszu időnek kell eltelni, hogy beindulhasson a turizmus, hogy megnyílhassanak a vendéglátóhelyek és, hogy utolérjék a 2019-es év eredményeit.  

 Twitter megosztás Google+ megosztás