World Beer Awards győztes

2018. szeptember 26. szerda
Az egyik legnagyobb szabású sörverseny, a World Beers Awards idei győztese az American Pale Ale kategóriában a Maisel & Friends Pale Ale lett.

A World Beer Awards a világ egyik legrégebben működő sörversenye. A nevezés egyetlen feltétele, hogy a söröknek elérhetőnek kell lenniük, vagyis több helyen is kaphatóak legyenek palackban vagy dobozban. A versenyre minden évben sok száz sört neveznek, így egy-egy kategóriát megnyerni mindenképpen dicsősége a sörfőzdének.

Az idei megmérettetésben az egyik legnépszerűbb kategóriában az amerikai stílusú pale ale-k között a győztes a Bayeruth-i Maisel & Friends Pale Ale lett. A sör főzéséhez többféle újhullámos komlót használnak. A Herkules keserűkomlót a komlóforraláskor adják a főzethez, melyet a hidegkomlózáskor adagolt négy különféle aromakomlóval – Amarillo, Chinook, Citra, Simcoe – tesznek gyümölcsös zamatúvá. A sör alkoholtartalma 5,25%, keserűségértéke 32 IBU.

A 19. század második felében alapított Maisel Bräuerei Bayreuth-i főzde a mai napig a Maisel család tulajdonában van. A sörfőzde egyike Bajország több tucat búzasörfőzdéjének. A jelenlegi tulajdonos – sörfőzde negyedik generációs vezetője – 2014-ben gondolt egy nagyot. Ami százötven évig elképzelhetetlen volt: nekiállt árpasört főzni. Nagy tapasztalatú kollégáival létrehozták a Maisel&Friends sörcsaládot. A külön erre a célra létrehozott 25 hektoliteres főzőházban sörök sokaságát főzik a „craft-beer” szerelmeseinek legnagyobb örömére.Twitter megosztás Google+ megosztás