ápr 13

KSE XII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra

  • helyszín: Diósgyőri Vár
  • cím: Miskolc, Nagy Lajos király útja
  • kezdés: 2018. április 13. 16:00
  • befejezés: 2018. április 14. 23:59
A 25 éves Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete idén a Diósgyőri Várban rendezi meg nemzetközi sörversenyét, mely egyúttal lehetőség egy sor kisüzemi sör megkóstolására.

Az egyesület tagjai a versenyre nevezett két legjobb sörüket fogják kóstoltatni. Az érdeklődők mintegy 80 féle sört kóstolhatnak a helyszínen. A látogatók számára szóló Sörmustra pénteken, április 13-án, 16:00 órai kezdettel indul, helyszín a Diósgyőri Vár előtti Piactér. A sörcsapok mögött a sörfőzdék arcai, a sörök „atyjai” (esetenként anyjai) adnak felvilágosítást a kóstolt nedűről, a sörfőzde jelenéről-múltjáról. 
A belépőjegyekkel, a korlátlan sörfogyasztás mellett jár a kóstoló-pohár is, így teljes kényelemmel élvezhető lesz a program.

Jegyek elővételben 3.000 Ft-os áron lesznek válthatók (infó és link hamarosan), a helyszínen 4.000 Ft-ért juthatunk belépőhöz, és a vele járó kellékekhez.

A szórakoztatásról pedig miskolci és távolabbi zenekarok gondoskodnak (program hamarosan), hogy teljes legyen a fesztiválhangulat. A Sörmustra és a Sörcikkgyűjtők kiállítása még szombaton is tart, sőt szombaton a vár belépőjegy nélkül látogatható. Pénteken és szombaton a várban Kovács András úr a Sörcikkgyűjtők elnöke izgalmas sörtörténeti kalandozásokkal egybekötött tárlatvezetéseket fog tartani.