Olvasási idő: 2 perc

Természetesen ahány álom, annyiféle megfejtése van, abban azonban a álomfejtéssel foglalkozók többsége megegyezik, hogy a sör az élvezet szimboluma, azaz a legtöbb esetben sörrel álmodni jó dolog és leginkább pozitív az álom magyarázata is. 

Persze nem minden álom magyarázata ad okot optimizmusra, hiszen, ha valakire ráömlik a sör, az azt jelenti, hogy adósságba veri magát az álmodó. Az sem szerencsés, ha álmunkban nem mi, hanem mások isszák a sört, ez ugyanis arra utal, hogy ellenünk intrikálnak. Megjegyezzük, mi a valóságban is jobban szeretjük inni a sört, mint mások sörivását nézni.

Söröskupakkal álmodni sem jó, mert ennek értelmezése, hogy mások helyett dolgozunk, ami végképp nem jó dolog. A sörhab sem igazán jó ómen, ugyanis minél nagyobb a hab, annál nagyobb meggondolatlanságot fogunk elkövetni. De van magyarázat arra is, hogy mi történhet akkor, ha meleg sört iszunk álmunkban – ez fájdalmat jelent.

Ha hihetünk az álmoskönyveknek a habos italról szóló álom rendelkezhet pozitív és negatív értelmezéssel egyaránt. Az álomban örömmel ivott sör pozitív életeseményeket mutat, harmóniát a külvilággal és önmagával. Viszont, ha álmában magában sörözik egy kocsmában, az a frusztráltság jele. Sört főzni viszont jót jelent, sikert és meggazdagodást.

Ha álmunkban mi töltünk sört az egy új intim kapcsolat kialakulására utal, amely annál intenzívebb, minél nagyobb a sör habja. Viszont, ha a sört mellé öntjük, az a rövidesen bekövetkező gyerekáldás jele.

Sorolhatjuk még az álomsör jelentéseit, ami viszont egész biztos rosszat jelent, az az, ha mire álmunkban kicsapolják a sörünket, addigra felébredünk.