Olvasási idő: 2 perc

A sört eredetileg egy Pittsburgh közeli porfészek sörfőzdéjében kezdték el gyártani 1939-ben. A Latrobe-i sörfőzde csúcsterméke volt ez a 4,6 százalék alkoholtartalmú Pale Lager (világos sör), mely európai szemmel nevetséges, kilences keserűségértékkel rendelkezett.

A sör valószínűleg egy maradt volna az amerikai regionális sörök között, ha 1987-ben nem vásárolja fel a multinacionális söróriás a Labatt, mely több-kevesebb sikerrel országos márkát igyekezett építeni az amerikai viszonylatban akkor még jó minőségűnek számító sörből.

Amikor az Interbrew 1995-ben felvásárolta a Labattot a Rolling Rockból megpróbáltak nemzetközi márkát építeni. Így került sor a magyarországi gyártás beindítására is, az akkor ugyancsak Interbrew tulajdonban levő Borsodi Sörgyárban. A Rolling Rock hazai bevezetésére igen komoly pénzeket áldoztak. Nemcsak hirdették, de Rolling Rock Café néven még egy söröző-franchise rendszert is létrehoztak.

A sör azonban távolról sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ennek ellenére néhány évig még gyártották. A kivezetése a magyar piacról 2009-ben ért véget, amikor a CVC Capital Partners megvásárolta az Interbrew – akkor már AB InBev – közép- és kelet-európai vállalatait. Az így létrejött vállalatcsoport ezután StarBev néven működött.

2006 elején az Anheuser-Busch megvette a Rolling Rockot a Labatt's-tól. és nem okára bezárta a Latrobe sörfőzdét és másutt folytaták a gyártását. De ez már nem volt az igazi. Nemcsak a márka védjegyét az üvegpalackokat cserélték le dobozra, hanem a minőség is romlott. 2015-ben az Anheuser-Busch leállította az Rolling Rock üvegbe töltését és már csak a dobozba került az egykor menő sör, mely így lassan teljesen elvesztette fogyasztói többségét s az egykor nagyhírű márka szép csendben kimúlt.