Olvasási idő: 3 perc

Blogunk, annak ellenére, hogy egyetért, a fenti idézettel, érdeklődik a különleges sörös produkciók iránt. Így aztán írtunk a prágai Pinkas Lidércnyomás Futásáról (ITT), vagy a Sörmérföldes versenyről (ITT) is.

A csehek ezek mellett még számtalan sörverseny eredményeit jegyzik, sőt a cseh rekordok ügynöksége – némileg hasonlóan a Guinness-rekodokhoz – nyilvántartja a legjobb eredményeket, így  a Boskovicsból származó Martin Staffa, eredményét, aki cseh rekorder a gyorsasági sörivásban azzal, hogy egy korsó azaz fél liter, 10°-os sört, 2,03 másodperc alatt ivott meg.

A Velké Zboží-Poděbrady Önkéntes Tűzoltóság a 100 x 1 sörváltó rekordere 9:52 perces idővel, ami átlagosan kevesebbet jelent hat másodpercnél, de ha figyelembe vesszük, hogy mindenki többször sorra került, nem is rossz teljesítmény.

Véleményünk szerint kevésbé sörszerű rekord, amit  Miloš Hilka sörösüveg felbontásban állított fel, aki  3:38,61 perc alatt huszonkilenc különböző, erre eddig alkalmatlannak vélt tárgyal – mint az olló, a fahasáb, a vasaló, a fándli, az öngyújtó, a zseblámpa, a fejsze, a mosogatókefe, a mobiltelefon, az övcsat,  az irat lyukasztó, hogy csak néhányat említsünk a sörnyítót helyettesítő tárgyak közül – nyitotta fel a huszonkilenc palackot.

A Jihoměstské sörfesztiválon Hana Pospíšilová 8,32 mp alatt ivott meg 1 liter Jihoměšťan 11° sört. Martin Staffa számára 3,31 másodperc is elég volt ehhez. Nyilván lassabban ért célt a prostějovi David Kopecký, aki fejen állva 5,97 másodperc alatt tudott meginni 0,5 liter 10°-os sört egy söröspohárból. Ez kézen, pontosabban félkézen állva a pelhřimovi Miloš Koželuhnak 17,98 másodperc sikerült.

Abban a szakágban, amelyben az ötfős csapat tagjainak mindig meg kell ütögetniük egymást egy korsó után, a cseh-szlovák egyesített csapat 13,18 mp-es időt ért el. Ugyanígy öt nő öt sört ivott meg Ústí nad Orlicíban. 36,8 s alatt.
A következő csoport versenyzői viz alatti sörivásban jeleskedtek. Én mondjuk elképzelni se tudom ezt, de a fürdőkádban gyakorolni fogom. Jiří Bartoška is biztos sokat edzett ahhoz, hogy Pelhřimov-kút vízfelszíne alá süllyedve 32,17 másodperc alatt megigyon két palackos sört.
A Jaroslav Polák, Jiří Hurda,  ​​Petr Zlatuška, Martin Štěpánek és az egyéni rekorder alkotta öttagú búvárcsapat 2:18.31 perc alatt ivott meg öt palackozott sört a Pelhřimov Sörfesztiválon.

A body billdingből ismert gyakorlat – bár ott súlyzóval mutatják be – a kitatott kézben tartott söröskorsó, aminek 1-2 kilós súlya talán nem tünik soknak, de edzés nélkül jó, ha 2-3 percet „kitartunk” ebben a kényelmetlen, statikus pózban. A menők ennél jóval hosszabb ideig kitartanak, de az már komoly erőfeszítést kíván ebben a leginkább kocsmai virtusnak nevezhető sportban.

A blog szerzője végül arra jutott, hogy nem kísérletezik rekordok döntögetéssel, hanem megmarad a sör közönséges fogyasztásánál.