Olvasási idő: 2 perc

Az évszázadok óta világhírű malátából, amit a norfolki árpából készítettek, több száz sörfőzde élt. Élvezve a régió számtalan malátázójának munkáját, egyedi, finom ízű ale-ket hoztak létre.

A második világháborút követően a kialakult hatalmas sörgyárak áttértek a láger főzésére, illetve importjára, emiatt sorozatosak lettek a sörfőzde bezárások és az 1980-as években már csak a Woodbastwick-i Woodforde's Brewery maradt az egyetlen működő norfolki sörfőzde.

Szerecsére a kilencvenes évektől ismét emelkedett a sörfőzdék száma, és jelenleg több mint ötven sörfőzde és több mint ezer kocsma található Norfolkban.

Tavaly Erzsébet királynő engedélyezte, hogy a Sandringham birtokon megtermelt növényekből sört főzzenek. Nem ez volt az első próbálkozás, ugyanis 2020-ban a Buckingham-palota piacra dobott egy gint, melyet a palota botanikus kertjében található növényekkel ízesítettek, például galagonyával vagy eperfalevéllel.

A Sandringham Estate által piacra dobott egyik sör egy klasszikus angol bitter, a másik pedig egy aranyló IPA. A címkéken lévő állatok azt kívánják illusztrálni, hogy a Sandringham Estate erdei és mezőgazdasági területei fácánok, nyulak, baglyok és sok más faj menedékhelye.

A királynő halálával nem állt le a Sandringham sörök főzése – amelyekről csak azt tudjuk, hogy valamelyik norfolki sörfőzdében készülnek. Reményeink szerint, még legalább hetven évig folytatják ezek főzését, amennyi ideig II. Erzsébet is uralkodott.