Olvasási idő: 2 perc

Nagy kérdés ez, hiszen a Heineken, amely egyébként három sörfőzdét is birtokol több cseh brand tulajdonosa. 2003 óta a Starobrno sörfőzde, 2007 óta a krušovicei Királyi sörfőzde, 2008 óta a Velké Březno sörfőzde van a világ egyik legnagyobb sörgyártójának a tulajdonában. 

Márkából is van bőven, hiszen a Heinekené a Hostan, a Louny, a Zlatopramen márka is. Most mégis egy szlovák sört választottak, amire a márkasöröző koncepciójukat szeretnék felépíteni.

Semmi kifogásunk a Zlatý Bažant sörökkel szemben.

Egy ilyen tankos sörözőnek Budapesten kifejezetten örülnénk. De Prágában, ahol a hagyományos ászok sörök Eldorádója található? Vagy bármelyik cseh településen, ahol szinte elképzelhetetlen, hogy ne cseh sört tartson a kocsmáros?

Egyelőre még nem vernénk félre a harangokat, de figyeljük, hogy mennyire lesznek sikeresek – a már működő prágai után – az idén Brünnben, Chomutovban és Jihlavában is nyitó Bažantovnák. Ha minden jól megy jövő év végére kilenc ilyen söröző lesz Csehországban.

A Bažantovna belső tere is jócskán eltér a hagyományos cseh kocsmák enteriőrjétől, de lehet, hogy a közeljövőben erre lesz igény és csak bennem fogalmazódtak meg kétségek a koncepció sikerével kapcsolatban.