Olvasási idő: 2 perc
Az elmúlt években sok sörfőzde vállalkozott népszerű söreik alkoholmentes változatának elkészítésére. Tavaly megszületett az első nulla százalékos alkoholmentes trappista sör. A recept és a lefőzés a Berkel-Enschot-i Abbey de Koningshoeven szerzeteseinek a nevéhez fűződik. Ez a La Trappe Nillis nevet viselő darab, borostyán színű trappista sör, törtfehér fejjel, gyümölcsös és malátás ízekkel, kellemes keserűséggel, karamell-édes lecsengéssel örvendezteti meg a sörivókat.
Az apátság sörfőző szerzetesei jól kezdték a 2024-es évet, aminek nyitánya a száznegyvenedik évfordulóra készített különleges quadrupel volt. Az idei újdonságok sorában a második egy alkoholmentes sör, a La Trappe Epos lett, ami áprilisban került forgalomba. Az Epos – szemben a Nillis-szel – egy világos, alkoholmentes trappista sör.
Az új sör főzéséhez kizárólag természetes alapanyagokat használtak fel, ami különleges színt és ízt ad az Eposnak. A kellemesen kesernyés, szűretlen, szőke trappista sör, bőséges habfejjel, és enyhén savanykás utóízzel, a mámoron kívül hozza mindazt, amit egy sörtől a fogyasztók elvárnak.
Az utóbbi időben jelentős változást látunk az alkoholfogyasztás terén. Egyre népszerűbb a tudatos ivás, egyre többen törekednek a kiegyensúlyozott életmódra, egyre gyakoribb, hogy az emberek alternatívákat keresnek a hagyományos alkoholos italok helyett, de nem akarnak kompromisszumot kötni a minőség és az íz tekintetében.
A La Trappe alkoholmentes sörei elsősorban az ő számukra készültek.
A quadrupelről és az apátsági sörökről ITT olvashat