Olvasási idő: 1 perc

 

A gyümölccsel történő sörfőzés – a cseresznyétől a sárgabarackon át a málnáig – meglehetősen általános jelenség a sör világában. Másodlagos cukorforrást és élénk, gyümölcsös ízeket ad a stílusok széles skálájához. A borszőlő főzetekben való felhasználásának koncepciója azonban egy teljesen új kategóriát hozott létre, az oenobeer vagy sör-bor hibrid néven.

Nincs hivatalos definíció arra vonatkozóan, hogy mi számít borsörnek, ami azt jelenti, hogy az ezekkel a crossoverekkel foglalkozó sörfőzők egyre növekvő száma szabadon kísérletezhet, és saját maga fejlesztheti a sört. Van, aki valódi szőlőt használ, van, aki csak gyümölcslevet, mások boroshordóban érlelik a főzetet. A megközelítésbeli különbségek az oenobeer trendet izgalmas új területté teszik a sör  – és remélhetőleg – a bor szerelmesei számára is.