A legtöbb ember, aki sörözik, manapság legalább egy japán sört ismer. A nagy sörfőzdék, például az Asahi, a Kirin, a Sapporo és a Suntory termékei már világszerte elérhetőek.
Időről időre felbukkan egy rejtélyes intézmény, a brüsszeli Monde Selection neve. A cég az élelmiszer-gasztro szegmens szinte minden termékének – röviditalok, sörök, borok, ásványvizek, üdítők, konyhakész ételek – minősítését elvégzi.
A polotmavý sörök egy viszonylag új kategóriát alkotnak Csehországban. A kategória érdekessége, hogy nincsenek szigorú szabályai és így igen sokrétű a kínálat.
A Nature természettudományos folyóiratban jelent meg a belga tudósok tanulmánya a sör ízeinek finomhangolásáról a mesterséges intelligencia segítségével.
A Kofola receptjét 1959-ben a prágai Csehszlovák Gyógynövénykutató Intézetben találták ki egy olyan kutatás során, amelynek célja a kávépörkölés során keletkező koffeinfelesleg lehetséges felhasználása volt.
A Ziemia Obiecana azaz az Ígéret Földje ezúttal Lengyelországban egy Łódz-közeli városban Pabianicében található és az ország egyik legelismertebb sörfőzdéje.
Akár az ausztrál, akár az amerikai tilalmakról esik szó, egy dolog biztos, nem érték el céljukat, de közben a tiltások haszonélvezői jócskán megszedték magukat.
Valószínűleg közel járunk az igazsághoz, ha azt állítjuk, hogy nem sokkal az alkohol „feltalálása” után megszületett az alkoholfogyasztás korlátozása is.
Pilsner Urquell-t már 1873-ban importálták az Egyesült Államokba, akkora sikerrel, hogy Eberhard Anheuser és Adolphus Busch le is koppintották a stílust