A sörrajongók kezdik felismerni, hogy kedvenc sörfőzdéik nem biztos, hogy a függetlenség és a rendszerfelforgatás mintaképei, mint azt korábban hitték.
A sörléhez adott gyümölcs mindig is számos előnnyel járt, így a gyümölcs további erjeszthető cukrokat ad a sörhöz, növelve tápértékét és alkalmasint elfedi ízhibáit.
Az 1800-as évek közepére a sörfőzést is elérte az ipari forradalom. Ennek eredményeképpen az aprócska sörfőzdéket hatalmas sörgyárak váltották fel Ausztriában, Csehországban és Magyarországon.
Orvosok régóta hangoztatott, megállapítása, hogy világszerte csökken a férfiak nemzőképessége. Friss hír viszont, hogy megtalálták az okot és a megoldást is.
Az üvegből, pláne dobozból sört inni legfeljebb kényszerhelyzetben bocsánatos bűn. A sör élvezetének ugyanis – akárcsak a bornál – fontos része, a látvány.
A németek egyre kevesebb sört gyártanak és a fogyasztás is folyamatosan csökken, de – köszönhetően a német craftnak – sörfőzdéik száma ismét növekszik.
Az Első Magyar Részvény Sörfőzde minden bizonnyal azért keresztelte el sörét Paracelsusról, hogy sörének ne csak kiválóságát, de gyógyító hatását is bizonyítsa.