Olvasási idő: 2 perc

A 19. század végére a nagyüzemi sörgyártás elterjedésével a kolostorok sörfőzése szerte Európában elvesztette jelentőségét. Ennek ellenére az apátsági sör jelzős szerkezet továbbra is a minőség szinonimája maradt. Manapság is számos kolostorban főzik a sört, a bencés Weltenburgtól a trappista Rochefortig.

Akadnak persze olyan főzdék is, ahol a „főzés nehéz dolgát” már világiak gyakorolják az egykori kolostori sörfőzdében, mint például a müncheni pálosok alapította Paulanerben, az Ágoston-rendiek Augustiner sörfőzdéjében, vagy a receptet már világi sörgyárban készítik, mint a belga Leffe-t, vagy a cseh Opátot.

A Beerboxon most bemutatkozó belga főzdék közt is akad egy, ami már nem a St Sixtus trappista kolostor falai között készül, de a St Bernard sörfőzde söreiben ennek ellenére sem fogsz csalódni! 

???? St.Bernardus // Tripel // Virágos, gyümölcsös enyhén édeskés és komlós belga tripel

???? St.Bernardus // Abt 12 // A világ egyik legjobb belga söre, 1946 óta alapuló recepten főzött quadrupel

???? Orval // Trappist Ale // Belga apátsági pale ale

???? Chimay // Rogue // Gyümölcsös, borsos, édeskés belga sörkülönlegesség

???? Chimay // White (Blanche) // Igazi apátsági aranyszínű, mézédes és kissé füstös belga tripel

Szerezd be Te is mindet a linkre kattintva! ???? https://bit.ly/3hE6eSN