Duvel és társai

A belga Moortgat sörfőzdében az első világháború után, 1923-ban főzték le először ezt az azóta már klasszikussá vált sört.

Ahol a legjobb a sör

A legjobb sör ott van, ahová a papok járnak inni – ez a 16. században emlegetett szállóige a világ kevés országában igazabb, mint Belgiumban.

Apátsági sörök Belgiumból

Az apátsági sör jelzős szerkezet manapság is a minőség szinonímája, főleg, ha belga.

Kocsmai monológ

A csávó olyan harminc éves lehetett. Körbejárt a kocsmában és mindenkitől cigit lejmolt. Kapni, persze nem kapott.

Sörszezon

Semmi kétség ezen a héten elkezdődött a sörszezon! És ez akkor is így van, ha sok sörrajongónak időjárástól és évszaktól függetlenül mindig szezonja van a sörnek.

Hirtelen halál

A legismertebb lambicok a gyümölcs ízesítésűek. A belgák mindig is főztek extrém söröket, melyek iránt napjainkban óriási érdeklődés mutatkozik. Régebben csak egy savanykás meggyfajtát adtak a lambichoz, és a sört a gyümölcs belga neve után krieknek nevezték el.