Olvasási idő: 2 perc
Miután a hazai sörfogyasztás alapvetően a világos lágereket preferálja ezért a sörkorcsolyák zöme is ehhez az ízvilághoz igazodik. Ezért merjük bátran állítani, hogy a bacon – nem bacon szalonna, ahogy mifelénk a vékonyra szeletelt császárszalonnát nevezik – ideális sörkorcsolya alapanyag.Sok mindent csavarhatunk bele – a lényeg az, hogy negyedóra alatt megsüljön. Így lehet baconba csavarni virslit, kolbászt, bébihagymát, szardíniát, de tapasztalatunk szerint csirkemájjal a legfinomabb.
Ennek a sörkorcsolyának az elkészítése roppant egyszerű. A májat hasonló darabokra vágjuk – magam két hüvelyknyi vastagságúra szoktam – és ezt a szalonnába csavarjuk. A boltban kapható bacon szeletek többségének hosszúsága így épp kiad két köntöst a májnak. Ez a szalonnába csavargatás némi gyakorlattal percek alatt elvégezhető. Fűszerezést nem igényel, legfeljebb a tetejére szórhatunk némi grillfűszert, dobhatunk a tálba egy kevés félbe-harmadba vágott fokhagymát.. Az így betekert májakat egy zsírral kikent tepsibe vagy jénai edénybe tesszük és 15 percig 170-180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Tálaláskor fogpiszkálóval átszúrjuk, így kényelmesen fogyasztható akár meccsnézés közepette is. Mivel azonban én ennél jobb falatnak gondolom, szánjunk rá kicsit több időt, tálaljuk friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal és persze sörrel.