Olvasási idő: 2 perc

Amikor július huszadikán a kanadai szenátus elfogadta – a parlament alsóháza által már korábban jóváhagyott – a marihuána szabad fogyasztását és termesztését legalizáló törvénytervezetet, egyúttal egy hatalmas piacot is megnyitott a különféle kender alapú termékek előtt. A sörpiacon eddig „cannabis beer” néven forgalmazott termékek valójában klasszikus árpasörök voltak, melyeket THC (tetrahidrokannabino)-mentes kenderszármazékokkal ízesítettek. A most kísérleti stádiumban levő „sör”-t a koncepció értelmében már a növény szárából, és gyökereiből állítják elő és tartalma THC-t tartalmaz.

Egyelőre nem sok minden tudható a „cannabis sörről”, mely eddigi információk alapján valószínűleg a gyömbérsörrel lesz analóg termék: egy erjesztett ital, mely a komló, a víz, az élesztő és a cannabis felhasználásával készül. Íze szárazabb és sósabb lesz, mint az eddig átlagos söröké. Alkoholt nem, de THC-t tartalmaz majd. A THC a cannabis elsődleges összetevője és annak pszichoaktív hatásáért felelős anyag. Az alkohol a cannabis hozzáadása előtt eltávolításra kerül, végül is a THC és az alkohol összekeverése nem lenne a legjobb ötlet.