Olvasási idő: 2 perc

Mivel azonban, aki ezt kitalálta és azok akik ezt azóta is előszeretettel használják, azok azt, hogy ivósör, a kézműves sör ellentéteként használják. Ezzel persze nem azt akarják kifejezni, hogy a kézműves sör ihatatlan, hanem épp ellenkezőleg, azt hogy a kézműves sör az a sör, mely igazán iható. Nem pedig azok az ócskaságok, melyeket különféle rohadt multinacionális cégek állítanak elő mindenféle gyanús manipulációkkal.

Komoly ember legyint, hiszen ő tudja, hogy az ivósör valójában nem más, mint az amit a kézműves sörfőzdék nem képesek előállítani. Valami olyasmi, mint a nagyüzemi, de mégsem, hanem csak olcsó és sokat lehet inni belőle. Vagyis pont a kézműves lényegét, az erőt, a testet és a kísérletező kedvet váltanák le valamire, például egy jó kis lágerre. Mert a kézműves sör sokaknak ízlik, de ennél nagyobb az a sokaság, aki nem rajong érte.

Ezekkel az ízekben alapvetően gazdagabb felsőerjesztésű sörökkel nem nagyon tudnak mit kezdeni, nem nagyon tudják hova tenni. A megszokás nagy úr! Egyáltalán nincs elegük a nagyüzemi sörökből, számukra a sör ízének természetes tartozéka, amit a pótanyagok, meg a felszaporított enzimek eredményeznek. Nekik legfeljebb egy cseh láger jut eszükbe, ha valami jót szeretnének inni..